Beglazing

Glas is een bijzonder materiaal. Voor zover bekend, wordt het door de mens al eeuwenlang gebruikt. Pas in de zeventiende eeuw slaagde men erin om het voldoende lichtdoorlatend te maken.

Het woord glas komt van het Latijnse “glecum”. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, is het produkt glas niet een uitvinding van de mens. Het komt zelfs in grote hoeveelheden zo in de natuur voor. Het is de fabricage van het glas, en de verfijning van een aantal specifieke eigenschappen, die het materiaal toch zo uniek maken.

De lichtdoorlatendheid is pas de laatste decennia vele malen toegenomen en tegelijkertijd de sterkte van het materiaal. De combinatie van deze eigenschappen maakt het tot het moderne, veelzijdige produkt dat voor zoveel doeleinden gebruikt kan worden. Als decoratie, bescherming of isolatie. Glas is niet meer weg te denken uit onze maatschappij….

Voor welke functie glas ook wordt gebruikt; deze eigenschappen komen bijna altijd naar voren. Zo ook bij de meest bekende toepassing: uw ramen.

Het is dan altijd goed om te weten dat de glasspecialist bij u in de buurt zit. Of het nu gaat om glasschade, nieuwbouw, verbouw, of de levering of plaatsing van dubbel glas.

Een schilder zorgt voor de professionele plaatsing van dit unieke produkt.